Redovisningsbyrå

Därför ska du anlita en redovisningsbyrå

Oavsett företagsform och verksamhetens omfattning behöver alla som driver någon form av näringsverksamhet i Sverige följa bokföringslagen. Bokföring och redovisning kan vara komplext. Därför är det en bra idé att anlita en extern redovisningsbyrå som har koll på allt gällande bokföring och redovisning.

När du driver ett företag är du enligt lag tvungen att bokföra och redovisa alla affärshändelser som sker i bolaget. Det finns specifika regler kring redovisning och bokföring som du behöver följa. Det är inte helt enkelt att hålla koll på alla lagar och regler kring redovisning och bokföring. För dig som inte har kunskap tar det dessutom väldigt mycket tid att hålla på med allt sådant. Det är ur flera perspektiv en god idé att ta hjälp. Det finns en bra redovisningsbyrå i Göteborg om du är intresserad.

Ta professionell hjälp med bokföringen

Genom att anlita en redovisningsbyrå kan du lägga all din tid på företaget. Det är en investering att anlita en redovisningsbyrå som sköter all administration kring bokföring, bokslut och årsredovisning. Förutom att du sparar enormt mycket tid och energi vet du även att allt blir korrekt utfört. Du behöver inte vara orolig för att begå några misstag. En redovisningsbyrå har kompetensen som krävs för att göra allt enligt regelboken. Men tänk på att det är du som är ansvarig för att bokföringen är korrekt. Därför ska du anlita en trovärdig och bra redovisningsbyrå som verkligen kan sin sak.

Bokföringsbrott

Om du inte följer bokföringslagen eller gör fel kan det få tråkiga konsekvenser. Även om du inte avsiktligen begått ett brott kan slarv leda till det. Bokföringsbrott är exempelvis när inte alla affärshändelser är bokförda, det finns oriktiga uppgifter i bokföringen eller du inte har upprättat en årsredovisning. Människor som avsiktligen fifflar med bokföringen kan bli hårt straffade. En manlig komiker har anklagats för grovt bokföringsbrott där enligt åklagaren saknas underlag för miljonbelopp i bokföringen. Han riskerar fängelse. Alla regler kring bokföring och redovisning kan du hitta på Skatteverkets hemsida.

Du som företagare är skyldig att:

  • bokföra alla företagets affärshändelser i tid
  • spara bokföringen i sju år
  • avsluta varje års bokföring med antingen ett årsbokslut eller en årsredovisning