En person som använder en kopieringsmaskin

Gör jobbet lättare med bra kontorsmaterial

Vem har inte letat efter en penna i evighet? Eller svurit över skrivaren då papperet tagit slut precis då du verkligen behöver utskriften? Visst är det irriterande när du inte har någon endaste papperslapp att skriva ner det där superviktiga telefonnumret på?

Just därför är det smart att alltid ha ett bra lager med kontorsmaterial på arbetsplatsen. Från smått till stort – med ett blandat sortiment kan alla anställda hitta vad de behöver när de behöver det. Något så enkelt som att ha ett stort lager kopieringspapper underlättar livet för alla avsevärt – särskilt som det kan användas till så mycket mer än bara skrivare och kopiatorer.

Ett smart och ekonomiskt val

Det finns inga som helst nackdelar med att beställa större mängder kontorsmaterial. Gör en lista på vad de anställda använder – en större beställning ger ofta rabatterade priser och i långa loppet kan det bli många sparade kronor. Du kan skaffa ett konto hos leverantören, vilket garanterar löpande leveranser där du inte behöver lyfta ett finger. Några exempel på vad som brukar behövas på en arbetsplats är:

  • Kopieringspapper
  • Pennor
  • Pärmar
  • Anteckningsblock
  • Gem
  • Häftmassa
  • Kuvert

Till det kommer också praktiska saker som förvaringsställ, gemkoppar, anslagstavlor och diverse kontorsmaskiner. Genom att beställa allt detta online får du kontorsmaterialet levererat och du tjänar in både tid och pengar. Tänk också på de mindre detaljerna. Om du har maskiner som exempelvis miniräknare, diktafoner eller radioapparater kan du behöva ett extra lager av batterier av olika styrka och storlek. Laddare till mobiler är också bra att ha – det kommer att uppskattas mycket av de anställda som glömt sina hemma!

Skapa en trivsam och stressfri miljö

Idag är det många människor som upplever sin arbetsplats som mycket stressig. Det kan både bero på arbetsuppgifterna och hur atmosfären är på jobbet. Att drabbas av stress har blivit allt vanligare och är något som bör tas på stort allvar. Som en del av processen att göra arbetsplatsen lugnare kan tillgängligt kontorsmaterial i alla lägen spela en viktig roll.

Det sociala samspelet är också viktigt för en stressfri och trevlig arbetsplats. De anställda samlas ofta i köket under rasterna, och där är det bra om miljön är inbjudande. På många kommunala arbetsplatser får de anställda inte gratis kaffe, men på privata företag är det nästan ett måste, särskilt som svenskar hör till de mest kaffedrickande folken i världen. Dessutom visar många studier att det är bra för hälsan, inte minst för hjärtat och vissa neurologiska sjukdomar. Förutom tillgängligt kaffe och te kan det även vara trevligt att beställa fika i samband med kontorsmaterialet. Kanske några småkakor eller chokladbitar, eller en härlig chokladdryck? Några värmeljus kan göra stämningen mysigare och mer avkopplande för de som vistas i lokalen.

Med trevlig inredning och ett välorganiserat kontor med ett brett sortiment av kontorsmaterial kommer det att vara både lättare och trevligare för de anställda att arbeta. Det kommer att påverka företagets resultat positivt, och är en riktig win-win för alla inblandade. Allt du behöver göra är att lägga en beställning och sedan är allt klappat och klart.