Så kan du fakturera utan eget företag

Att vara egenföretagare innebär en hel del administrativt arbete. Du ska ha koll på vilka skatter och avgifter som ska betalas in och göra det i rätt tid. För att göra frilansandet enklare är det möjligt att fakturera utan F-skatt och eget företag. Då får du pengarna skattade och klara på kontot utan att själv behöva göra något.

Om du har en dröm om att arbeta som frilansare eller om du redan har fått ett uppdrag är det möjligt att fakturera utan eget företag. Du kan fakturera utan f skatt genom att vara egenanställd. Det är perfekt om du har fått ett uppdrag hos en kund där kravet är att du ska ha en egen F-skatt. F-skatt är något som alla behöver ha för att kunna driva en verksamhet i Sverige. När du är egenanställd behöver du inte själv ha F-skatt utan du kan gå under F-skatt på det företag som du är egenanställd hos. Du kan på det sättet fakturera som privatperson helt utan egen F-skatt.

F-skatt måste alla verksamheter ha

F-skatt är företagsskatt och något som alla verksamheter behöver ansöka om hos Skatteverket. Det är helt kostnadsfritt att ansöka. När Skatteverket har godkänt din ansökan har du en F-skattsedel. När du har blivit godkänd för F-skatt behöver du betala in skatter på det inkomster du tjänar. Du måste hålla reda på allt på egen hand. Om du inte betalar avgifter och skatter kan din F-skattsedel dras in och återkallas. För att slippa all administration med F-skatt kan du som sagt bli egenanställd. När du är egenanställd har du friheten som en egenföretagare men slipper tänka på skatter som en anställd.

Fakturera utan F-skatt

Det är inte svårt att bli egenanställd frilansare. Du hittar ett företag som kan hjälpa dig med faktureringen. Där registrerar du dig och föranmäler ditt uppdrag. När du är färdig med ditt uppdrag och ska ta betalt skickar företaget iväg en faktura. Du behöver inte bry dig om att betala in skatt, moms eller sociala avgifter. Du får pengarna på ditt konto skattade och klara. Istället för att lägga värdefull tid på administrativa uppgifter som du inte får betalt för kan du fokusera på nästa uppdrag. Om du redan har ett uppdrag kan du hoppa på det direkt. Oavsett om du är en frilansande konsult som blir inhyrd till ett företag eller utför enstaka uppdrag åt olika arbetsgivare är det väldigt enkelt att vara egenanställd.

Egenanställning är enkelt och smidigt

Att vara egenanställd och fakturera utan F-skatt är perfekt om du vill testa din affärsidé under en period eller om du vill testa på att vara frilansare en period. Det är även perfekt om du vill ha ett extrajobb vid sidan av en anställning. Det finns flera olika anledningar till att vara frilansare och fakturera utan F-skatt.

Fördelar med att fakturera utan F-skatt:

  • Du slipper ha koll på skatter som ska betalas in.
  • Du får mer tid till dina uppdrag och att hitta nya.
  • Enkelt om du vill göra enstaka frilansuppdrag.